Međunarodna nogometna federacija (FIFA) suspendirala je troje ruskih nogometaša zbog kršenja antidopinških propisa, objavila je krovna nogometna organizacija.

Ivan Knjazev (28) i Daria Meščerjakova (29) su suspendirani na po dvije godine, dok je Vladimir Obuhov (29) kažnjen na šest mjeseci zbog priznavanja kaznenog djela i pružanja značajne pomoći tijekom istrage.

“Za svo troje nogometaša suspenzija pokriva sve vrste utakmica, odnosno natjecateljske i prijateljske utakmice, bilo domaće ili međunarodne,” objavila je FIFA.

Istraga koju su provele FIFA i Svjetska antidopinška agencija (WADA) pronašla je “uvjerljive dokaze” o upotrebi metandienona u slučajevima Knjazev i Obuhov, te furosemida u slučaju Meščerjakova.

Obuhov je bivši ruski U-21 reprezentativac, a trenutačno je član Rostova. Ovaj napadač je karijeru započeo u moskovskom Spartaku, a igrao je i za Kuban i Soči. Knjazev je trenutačno bez kluba, nakon što je igrao za niželigaša Zvezdu Perm. Ovaj branič igrao je i za Torpedo, Kuban i Ural.

Golmanica Meščerjakova, također je branila za mlađe ruske uzraste.