Američki predsjednik Donald Trump je otpustio najvišeg izbornog zvaničnika koji se nije slagao s njegovim tvrdnjama o izbornoj prevari.

Predsjednik Trump rekao je da je “ukinuo” šefa Agencije za kibernetsku sigurnost i sigurnost infrastrukture (Cisa) Chris Krebs zbog njegovih “vrlo netačnih” primjedbi na integritet glasanja.

Tramp je vijest o otpuštanju Krebsa objavio putem društvene mreže “Tviter” jer je ta agencija objavljivala “veoma netačne” navode o proteklim predsjedničkim izborima.

CISA je proteklih sedmica navodila da su nedavni predsjednički izbori bili “najsigurniji u američkoj istoriji”. Krebs je putem interneta odbacivao Trampove tvrdnje o neregularnosti izbora.

Tramp pokušava da ospori rezultate izbora na kojima je, prema navodima vodećih medija u SAD, pobijedio kandidat Demokratske stranke Džozef Bajden i tvrdi da je glasanje “namješteno”.

Trampovi advokati osporili su rezultate na sudovima u nekoliko država koje se suočavaju sa vremenskim rokom početkom decembra da zvanično potvrde izborne rezultate.