Bivši republikanski predsjednik SAD Donald Tramp pokreno je svoj zvanični veb sajt na adresi https://www.45office.com da bi ostao u kontaktu sa svojim pristalicama i prikazao dostignuća tokom mandata u Bijeloj kući.

Na sajt su postavljene slike Trampa sa raznim ličnostima, od njegove supruge Melanije i pripadnika vojske do svjetskih idera, koje su snimljene na raznim događajima dok je on bio predsjednik.

“Ured Donalda Trampa posvećen je očuvanju izuzetnog nasljeđa Trampove administracije, dok istovremeno nastavlja agendu Amerika prije svih”, navodi se u poruci na prvoj stranici.

Na stranicama su opisana Trampova najveća predsjednička dostignuća, uključujući rad u oblastima energetike, zaštite granica, jačana NATO-a i ostalih saveza, kao i njegov odgovor na pandemiju virusa korona.

Ne pominju se skandali, istrage o korupciji, dva procesa za opoziv sa predsjedničke funkcije ili napadi na demokratske institucije, što je obilježilo njegov mandat.

Tramp i dalje ima značajan uticaj u Republikanskoj stranci iako je izgubio na predsjedničkim izborima 2020. godine. On je nagovijestio da bi se mogao ponovo kandidovati 2024. godine.