Migrant iz Avganistana zadobio je teške povrede stomaka koje mu je hladnim oružjem zadao migrant iz Pakistana u kampu “Miral” u Velikoj Kladuši, izjavio je portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.

“Povrijeđenom migrantu je ukazana medicinska pomoć u Domu zdravlja, nakon čega je hospitalizovan i mislim da nije u životnoj opasnosti. Pakistanac koji je nanio tjelesne povrede je uhapšen i kriminalistički obrađen u Policijskoj stanici Velika Kladuša”, naveo je Šiljdedić.

Dodao je da je tužilac ovaj incident okarakterisao kao krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Prema njegovim riječima, veća grupa migranata je pokušala da spriječi policiju da uđe u objekat “Miral” i izvrši uviđaj.

“Prilikom dolaska policije na lice mjesta da se izvrši uviđaj, odnosno da se liši slobode osumnjičeno lice, većina korisnika ovog kampa, odnosno migranti su izišli na ulaznu kapiju uz galamu viku i uz bacanje predmeta prema policiji”, rekao je Šiljdedić.

Dodao je da je tom prilikom jedan policajac lakše povrijeđen.

“U ovom incidentu jedan naš pripadnik je zadobio lakše tjelesne povrede u vidu posjekotine lijeve ruke, ubrzo smo uputili dodatna pojačanja tako da je situacija u potpunosti smirena i sad je sve pod kontrolom”, rekao je Šiljdedić.