Trener Čelsija Tomas Tuhel rekao je da je napadač Romelu Lukaku tip fudbalera koji je nedostajao londonskom klubu, nakon što je Belgijanac bio strijelac i u utakmici protiv Zenita u Ligi šampiona.

“Nastup Romelua nije bio lak. Nismo napravili mnogo prilika za njega, ali on je tip igrača koji ne gubi samopouzdanje i vjeru. I zbog toga je prvoklasan napadač. On je izuzetno važan. Nemate mnogo napadača njegovog kvaliteta”, rekao je Tuhel, prenio je Skaj.

Lukaku se ovog ljeta iz Intera vratio u Čelsi za koji je u četiri utakmice postigao četiri gola, od kojih i pobjedonosni, u utorak uveče protiv Zenita iz Sankt Peterburga (1:0), na početku takmičenja u Ligi šampiona.

“Pobjeđivali smo i bez Lukakua i pravili rezultate. Ali, on je tip igrača koji nam je nedostajao, ne samo zbog talenta nego i zbog njegove ličnosti. On je tako skroman, sjajno komunicira u svlačionici i pravi određenu energiju oko sebe u ekipi na koju smo ponosni”, rekao je Tuhel.

“Duh i atmosfera iz prošle sezone su nas daleko odveli i važno je da to imamo ponovo. To imamo sa Romeluom, on zna šta je ovaj klub”, dodao je trener londonskog kluba.

Lukaku je iz šest šuteva u gol postigao četiri.

“U fudbalu nema mnogo golova, a golovi mijenjaju tok utakmice. Cijeli tim vjeruje da mu je jedna šansa dovoljna da postigne gol. Lukaku ne donosi samo talenat, nego vjeru i skida pritisak sa ostalih igrača. On ne gubi samopouzdanje, na veoma je visokom nivou i srećni smo što je sa nama”, dodao je Tuhel.