Ekonomska saradnja zemalja u regionu može biti model za izgradnju boljih odnosa i snažnije povezivanje, koje će doprinijeti podizanju životnog standarda svih građana, izjavila je zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministra i ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković, te pozdravila potpisivanje ekonomskog sporazuma u Bijeloj kući, u Vašingtonu, između Srbije i Kosova.

Kako je rekla, ovaj sporazum označava napredak i normalizaciju odnosa u regionu.

“Smatram da je ovo važan dan za bolje odnose Srbije i Kosova, i iskreno se nadam da će rezultati ovog sporazuma donijeti bolji život građanima”, istakla je Turković.

Ons je čestitala američkoj administraciji na istrajnosti, koja godinama ulaže ogromne napore u popravljanju odnosa u regionu.

“Iskreno se nadam da će ova, ali i buduće inicijative, biti vjetar u leđa svim zemljama regiona na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u. Bosna i Hercegovina je opredijeljena i intenzivno radi na izgradnji dobrih odnosa sa susjedima, ali i cijelom regionu, te zbog toga najiskrenije pozdravljamo svaki dogovor i sporazum u ovom dijelu Evrope, posebno sporazume koji rješavaju ekonomska pitanja i izgradnju infrastrukture u regionu“, naglasila je Turković.