Tužilaštvo BiH predložilo je produženje mjera pritvora za osumnjičenog Berbić Milarema, rođenog 1954. godine u Zenici, koji je optužen za pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama u Siriji.

Postupajući tužitelj Odsjeka za terorizam u Posebnom odjelu za organizirani kriminal,privredni i kriminal i korupciju Tužitelaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produženje pritvora za osumnjičenog Berbić Milarema, rođenog 1954. godine u Zenici.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo učiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto, jer se radi o osobi koja je provela duži vremenski period na području Sirije, kao i zbog naročitih okolnosti izvršenja kaznenog djela, gdje bi puštanje osumnjičenog na slobodu prouzročilo uznemirenje javnosti i građana.

U predmetu protiv osumnjičenog Berbića, koji se tereti za kazneno djelo-Protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama Tužilaštvo poduzima aktivnosti koje se odnose na zahtjeve za pružanje međunarodne pravne pomoći, radi prikupljanja dokaza u predmetu.