Protiv Nenada Nešića, bivšeg vršioca dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske”, podnesen je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja.

On je osumnjičen da je naložio plaćanje ispostavljenih situacija koje je to društvo dostavljalo po osnovu tako zaključenih ugovora, čime je pribavio imovinsku korist privrednom društvu “Prijedorputevi” u iznosu 16.995.385 KM sa PDV-om.

Nešić je za “Nezavisne novine” rekao da nema informaciju da je prijavljen Tužilaštvu.

“Prvi put čujem za to. Moj komentar na to je samo da sam sve radio u skladu sa zakonom i odlukama Vlade RS”, rekao je Nešić.

Iz MUP-a RS je saopšteno da su policijski službenici Uprave kriminalističke policije podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv lica N.N. iz Istočnog Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja odgovornog lica.

“Lice se sumnjiči da je od 8. maja 2018. do 31. avgusta ove godine u svojstvu odgovornog lica, vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća ‘Putevi Republike Srpske’, kršeći odredbe Zakona o javnim nabavkama, čija je povreda utvrđena presudom Suda BiH, iskoristio svoj položaj i ovlašćenja, te je zaključio Okvirni sporazum sa privrednim društvom ‘Prijedorputevi’ i u okviru istog zaključio šest pojedinačnih ugovora za izvođenje radova održavanja i zaštite magistralnih i regionalnih puteva i objekata na putevima na oblasti jedan u Republici Srpskoj”, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.