Mlada fudbalska U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Zenici dočekuje selekciju Velsa, u petom susretu u okviru kvalifikacija za EP.

Nakon četiri odigrana meča reprezentacija BiH zauzima četvrtu poziciju sa po jednom pobjedom i remijem te dva poraza, od Njemačke i Velsa. Ovo će biti prilika za izabranike selektora Slobodana Starčevića da se revanširaju Velšanima za minimalan poraz iz novembra prošle godine i da se drugom pobjedom priključe vrhu tabele.

Starčević ističe da je zadovoljan pripremama ekipe te da spremni dočekuju meč.

“Sve što smo zamislili smo proveli i mislim da smo prilično spremni za odigravanje utakmice protiv Velsa”, kazao je Starčević.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, najveće strahovanje Starčević i stručni štab imali su u vezi sa testiranjem igrača na Covid-19, ali su svi igrači bili negativni na testu.

“Svi igrači su potpuno spremni, ta činjenica nas raduje i svi pozvani igrači su na raspolaganju”. dodao je on.

Kada je u pitanju reprezentacija Velsa, ističe da se radi o ekipi koja igra agresivan fudbal, tako da bh. reprezentativci moraju biti spremni na takav pristup te da neutrališu njihove dobre strane. 

“U našem timu ima dosta kvalitete i mi ćemo pokušati da je stavimo u prvi plan i kroz dobru igru doći do pozitivnog rezultata”, naglasio je selektor U-21 tima BiH.

Susret između BiH i Velsa igra se u u Trening centru NSBiH u Zenici od 16.30 sati.