Radeći po akciji kodnog naziva “Lord”, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK), uz asistenciju policijskih službenika PU Grude i Specijalne policije MUP-a ZHK, a po nalogu Općinskog suda Ljubuški, izvršili su pretres obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koriste D.S., A.S. i I.S., svi s područja općine Grude.

Prilikom pretresa pronađena je i izuzeta veća količina zeljaste biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu “marihuanu”, 106 komada streljiva raznog kalibra i puška nepoznate marke, izvijestili su iz MUP-a ZHK.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, te kazneno djelo “nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari”, nad navedenim osobama zavedena je kriminalistička obrada prilikom koje su priznali kaznena djela koja im se stavljaju na teret.

Po kompletiranju predmeta protiv navedenih osoba bit će podneseno odgovarajuće izvješće Kantonalnom tužiteljstvu u Širokom Brijegu, stoji u saopćenju.