Povodom obilježavanja 27. jula – Dana ustanka naroda BiH protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na Spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu u Banjaluci.

Ove godine obilježava se 80. godišnjica od ustanka naroda BiH protiv fašizma, a navršava se i 60 godina od svečanog otkrivanja Spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu.

U ime Grada Banjaluka, vijenac je položio gradski menadžer Bojan Kresojević koji je kazao “da smo danas ovdje na ovom mjestu jer osjećamo dužnost da odamo počast našim časnim precima, narodnim herojima koji su ustali u borbi protiv okupatora u Drugom svjetskom ratu”.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite u Vladi bosanskohercegvoačkog entiteta Republika Srpska Duško Milunović kazao je da je narod sa ovog područja pokazao da je slobodarski i da je dao značajan doprinos u slamanju fašizma.

Povodom obilježavanja 80. godišnjice ustanka protiv fašizma, vijence su danas položile i delegacije banjalučkog SUBNOR-a i njihovi gosti, predstavnici Trećeg Republika Srpska pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Udruženja logoraša 2. svjetskog rata, boračke organizacije i drugi.