Na jugozapadu Bosne i u Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme. U ostatku zemlje, pretežno oblačno. U jutarnjim satima ponegdje u Bosni je moguć slab snijeg.

Vjetar u Bosni slab, istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu od -1 do 5 stepeni. Dnevna temperatura od -2 do 4, na jugu od 5 do 11 stepeni.

U utorak će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti sunčano. U ostatku Bosne, uglavnom magla i niska naoblaka. Jutarnja temperatura od -6 do 0, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 6 do 12 stepeni.

U srijedu se u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove očekuje magla ili niska naoblaka. U ostalim područjima bit će sunčano. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu od 1 do 5, a dnevna od 4 do 10, na jugu od 8 do 13 stepeni.

Meteorolozi za četvrtak u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne najavljuju sunčano vrijeme. U ostatku Bosne, uglavnom, magla i niska nablaka. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 3 do 8, na jugu od 8 do 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.