“Još su dvije osobe iz Mostara pozitivne na covid-19, što je ukupno devet u tom gradu, a 26 u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), izvijestio je Mostaru Stožer civilne zaštite HNŽ-a.

Za sutra je sazvana zajednička sjednica predsjednika Vlade HNŽ-a, načelnika stožera civilne zaštite županije iz svih jedinica lokalne samouprave gdje će se razgovarati o uvođenju karantene.

Također, zajednički sastanak predstavnika županijskih stožera civilne zaštite Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske i Hercegbosanske županije s predstavnicima Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, održat će se u petak, 27. ožujka u Širokom Brijegu, objavila je Fena.

Tiskovna konferencija HNŽ-a:

“U protekla 24 sata na području HNŽ-a na covid-19 testirano je ukupno 18 uzoraka, od čega je šest bilo pozitivnih, a dva rezultata odnose se na Mostar”, izjavio je novinarima direktor Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a Nermin Avdić.

Istaknuo je da se u izolacijskom bloku Klinike za infektivne bolesti u Mostaru trenutno nalazi sedam bolesnika, od kojih su tri na respiratoru, jedan na kiseoniku, a ostali su u poboljšanju.

Od zaraženih virusom covid-19 u HNŽ-u, devet registriranih pacijenata je iz Mostara i 17 iz Konjica. Prvi slučaj zaraze u toj županiji zabilježen je 17. ožujka u Mostaru, a prvi smrti slučaj prouzročen koronavirusom zabilježen je u protekli utorak kada je preminuo 53-godišnji muškarac iz Konjica.