Muškarac koji je na društvenoj mreži objavljivao i širio lažne i uznemirujuće vijesti o cjepivu protiv bolesti covid-19, proglašen je krivim i uvjetno osuđen na 30 dana zatvora.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 61-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira – izmišljanje ili širenje lažnih vijesti kojima se remeti mir i spokojstvo građana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni tijekom 26. siječnja na društvenoj mreži objavljivao i širio lažne i uznemirujuće vijesti o cjepivu protiv bolesti covid-19, odnosno teškim nuspojavama cjepiva kod određenih osoba, stoji u objavi PU primorsko-goranske.

Protiv osumnjičenoga je podnijet optužni prijedlog zbog počinjenja navedenog prekršaja te je tijekom jučerašnjeg dana doveden na nadležni općinski sud gdje mu je donijeta presuda kojom je proglašen krivim i uvjetno osuđen na 30 dana zatvora.