Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o ublažavanju određenih epidemioloških mjera od danas pa do 28. februara omogućen je ograničen rad kafića, teretana, kazina i automat klubova, dječjih igraonica i škola stranih jezika.

Popuštanje mjera propraćeno je preciznim epidemiološkim okvirom, pa se tako osobe koje preuzimaju hranu i napitke ne smiju zadržavati na terasama kafića ili ispred njih. Nije dopušten ulazak u kafiće, a osobe koje čekaju isporuku moraju da održavaju rastojanje od dva metra i da koriste maske.

U teretanama i fitnes centrima na 20 kvadratnih metara smije da bude jedna osoba. Treba voditi brigu o ventilaciji i provjetravanju prostora, a sve sprave nakon upotrebe treba dezinfikovati te nije moguće koristiti svlačionice i tuševe.

Vrata otvaraju i kladionice, kazina i automat klubovi, osim, za sada, u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji. Za automat klubove, kazina i kladionice važe epidemiološke mjere kao i za trgovine, zavisno od veličine, pa se mora voditi računa o broju osoba.

Vlasnici se nadaju kako će epidemiološka situacija uskoro biti poboljšana i kako će na proljeće svi otvoriti svoja vrata.