Broj poginulih Palestinaca u izraelskim napadima na Pojas Gaze povećao se na 227, uključujući 64 djece i 38 žena, saopštilo je Ministarstvo zdravstva Gaze.

Izrael od 10. maja iz zraka i s kopna vrši napade na Pojas Gaze. Uprkos reakcijama iz svijeta, Izrael je nastavio žestoke napade na Gazu u kojem živi oko dva miliona stanovnika.

Ministarstvo zdravstva u Gazi saopćilo je da je broj Palestinaca koji su izgubili život u izraelskim napadima od 10. maja povećan na 227, uključujući 64 djece i 38 žena, a broj ranjenih je dostigao 1.620.

Četvero palestinskih civila, uključujući dvogodišnje dijete, poginulo je danas kada su izraelski borbeni avioni bombardirali kuću u centralnom dijelu Pojasa Gaze.

S druge strane, palestinske grupe otpora u Gazi nastavljaju ispaljivati ​​rakete kao odgovor na izraelske napade. Od ispaljenih raketa u Izraelu je stradalo 12 osoba.

Do eskalacije tenzija došlo je zbog napada na vjernike tokom ramazana, svetog mjeseca muslimana, u kompleksu džamije Al-Aksa i sudskih odluka o protjerivanju palestinskih porodica iz kvarta Sheikh Jarraha u Istočnom Al-Qudsu (Istočni Jerusalem).