Službenici Policijske uprave Prijedor izvršili su pretres porodične kuće lica čiji su inicijali B.Č. iz Kozarske Dubice i vozila koje koristi lice R.M. iz Prijedora, te pronašli i oduzeli pet pušaka, ručnu bombu i municiju.

“Po saznanju da lice O.Č. iz Kozarske Dubice posjeduje nedozvoljeno vatreno oružje, istog dana izvršen je pretres porodične kuće u vlasništvu lica B.Č. u Kozarskoj Dubici i tom prilikom pronađena je i oduzeta automatska puška M70 kalibra 7,62 milimetra, dvije poluautomatske puške M59/66 kalibra 7,62 milimetra i puška M48 kalibra 7,9 milimetara”, naveli su u saopštenju.

U odvojenoj akciji, izvršen je i pretres vozila “Folksvagen turan” kojim je upravljalo lice R.M. iz Prijedora i tom prilikom pronađena je i oduzeta poluatomatska puška M59/66 kalibra 7,62 milimetra, bajonet za vojnu pušku, ručna bomba M-75 i 26 puščanih metaka kalibra 7,62 milimetra.

Jučerašnji pretresi izvršeni su uz saglasnost Okružnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici.

Oduzeti predmeti biće deponovani u depozit Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici.

Nakon kompletiranja predmeta, protiv lica R.M, O.Č. i B.Č. Okružnom tužilaštvu Prijedor biće dostavljeni izvještaji za počinjeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.