U Kantonu 10 prostorno najvećem u Federaciji Bosne i Hercegovine, ne poštuje se odluka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva o policijskom času.

Ovdje je i dalje na snazi ograničeno kretanje od 23 do 5 sati, a na sutrašnjem sastanku će se odlučiti o novoj mjeri federalnih razina o ograničavanju kretanja dva sata ranije

Sastanak Kriznog štaba održaće se u četvrtak, 25. marta kada bi se trebalo znati hoće li Kanton 10 potvrditi novu mjeru ograničenja kretanja od 21 do 5 sati koju je na preporuku Kriznog stožera ministarstva zdravstva usvojila Vlada Federacije BiH – potvrđeno je iz Vlade.

Dodali su kako je na području Kantona 10 trenutno 138 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom te još jedanput pozvali građane da poštuju epidemiološke mjere.

Prema naredbama i preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, u utorak je Vlada FBiH donijela naredbu kojom je ograničeno kretanje građana na cijelom teritoriju Federacije BiH od 21 sat do 5 sati čime je odluka danas stupila na snagu.