Uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo izrekla je jednu mjeru zabrane rada ugostiteljskom objektu zbog neposjedovanja odobrenja za rad, dok je zbog nepoštivanja higijensko-epidemioloških propisa u ugostiteljskim objektima izdato 28 upravnih mjera.

Upravne mjere izrečene su zbog neodržavanja propisane distance i većeg broja gostiju u objektu od dozvoljenog, a što je određeno s ciljem suzbijanja širenja virusa korona.

Na području Kantona Sarajevo prošle sedmice izvršeno je više od 100 inspekcijskih nadzora, saopšteno je iz Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo.

Iz Uprave su podsjetili da je okupljanje ljudi, prema aktuelnim naredbama Kriznog štaba, dozvoljeno u uslovima do 50 osoba u zatvorenom i ne više od 100 osoba na otvorenom prostoru, uz obavezu držanja fizičke distance od dva metra, kao i nošenje maski u zatvorenim prostorima, autobuskim i ostalim stajalištima gradskog prevoza.

Proteklog vikenda pravnim i fizičkim licima nisu izricane prekršajne sankcije, saopšteno je Uprava za inspekcijske poslove.