Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović i ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Ćorić otvorili su danas Kulturni centar u Ljubuškom za čiju je izgradnju izdvojeno milion maraka.

Kulturni centar će biti mjesto susreta i druženja građana Ljubuškoga, a dodatno će obogatiti i kulturnu ponudu Grada Ljubuškog.

Gradonačelnika Grada Ljubuškoga Vedran Marković kazao je kako se projekt radio u tri faze, a vrijednost obnove je milion maraka.

“Ovo je projekat koji je započeo prije tri godine, radili smo ga u tri faze. Ukupna vrijednost obnove Kulturnog centa bivše zgrade kina je milijun maraka. Projekt je najvećim djelom financiran sredstvima Javnog poduzeća „Parkovi”, dijelom Grada Ljubuškoga, a od Ureda za Hrvate izvan Hrvatske dobili smo 500 tisuća kuna kao pomoć da završimo ovaj objekt”, rekao je Vedran Marković.

U ovim nesigurnim vremenima kada nas se razdvaja i dijeli, ova institucija će postat mjesto spajanja tj. ono što nam danas zbog posljedica covida19 najviše nedostaje, dodao je Marković.

Ministar Ćorić izrazio je uvjerenje kako će ovakvih objekata i njihovih realizacija biti i ubuduće.

“Ovaj Kulturni centar i činjenica da je Vlada Republike Hrvatske preko našeg Ureda za Hrvate izvan Hrvatske sudjelovala u njegovu financiranju pokazuje suradnju hrvatske vlade i našeg naroda u BiH. Uvjeren sam kako će  ovakvih objekata i njihovih realizacija biti i ubuduće, a mogu sa sigurnošću reći da će Vlada Republike Hrvatske i ubuduće podupirati naš narod u BiH kroz realizaciju ovih projekata, ali i kroz ekonomsku suradnju naših ljudi s obje stranice granice”, kazao je Tomislav Ćorić .

Dodao je kako se nada da će ovakvih projekata na razini Grada Ljubuškog u narednim godinama biti sve više.