Izložba slika pod nazivom “Crvena”, akademskog slikara Nebojše Dimovskog, otvorena je večeras u Hrvatskom domu herceg Stjepana Kosače u Mostaru.

Autor ističe kako je izložba inspirirana razdobljem korone i lockdowna.

“Izložena su 24 djela, ulja na platnu, koja su nastala ove godine, a inspirirana u ovom razdoblju korone i lockdowna, odnosno u vremenu kada smo svi bili zatvoreni u kućama te sjećanjem na osobe koje nismo dugo vidjeli”, rekao je Dimovski.

Dodao je kako na slikama prevladavaju nijanse crvene boje, odnosno boje anksioznosti.

Dimovski prvi put izlaže u svom rodnom gradu, a izložba je upriličena u povodu 30 godina obnove rada HKD Napredak – Glavna podružnica Mostar, koja je i organizator izložbe.

“Prije dva dana, 14. studenoga, navršilo se 30 godina od obnove rada HND Napredak. Tim povodom organizirana je izložba ‘Crvena’, autora Nebojše Dimovskog, želeći na taj način Mostarce i sve članove društva podsjetiti na ovu važnu obljetnicu. Ovim želimo ukazati na važnost HKD Napredak u društvu i njegov doprinos u kulturi, Mostaru, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i svugdje gdje Napredak djeluje”, rekao je dopredsjednik HKD Napredak Miroslav Landeka.

Dimovski je rođen u Mostaru 1988. godine. Srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu nakon čega je otišao u Rim, gdje je 2010. diplomirao pri Accademia di Belle Arti di Roma u klasi profesora Andrea Voloa.

Dosad je imao velik broj izložbi u gradovima poput Napulja, Valencije i Madrida.

Izložba je prodajnog karaktera, a ostaje otvorena do 5. prosinca.