Na Trgu nezavisnosti u Podgorici večeras je održan protest zbog novih epidemioloških mjera koje su od danas na snazi u Crnoj Gori.

Na protestu, koji je okupio oko 150 građana, iskazano je protivljenje obaveznoj vakcinaciji protiv koronavirusa. Okupljeni su uputili zahtjev da se epidemiološke mjere ukinu, jer smatraju da niko nema pravo da im nešto nametne ili zabrani.

Vlada Crne Gore je jučer usvojila nove mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, koje će važiti do 20. Avgusta

 Ulazak u unutrašnjost ugostiteljskih objekata, kao i noćne klubove i diskoteke biće moguć samo uz najmanje jedan od četiri dokaza iz Nacionalne digitalne Kovid potvrde. Propisano je da je osoba u cijelosti vakcinisana, ili je primila prvu dozu, da posjeduje negativan PCR test na Kovid-19, koji nije stariji od 72 sata, dokaz da je preboljela Kovid-19 ili dokaz o negativnom brzom antigenskom testu, koji nije stariji od 48 sati.

Građani koji su protestovali su nosili transparente na kojima je pisalo “Stop Kovid diktaturi” i “Ne obavezna vakcinacija”.

Jedan od okupljenih Milivoje Višnjić, istakao je da vlast nameće vakcinaciju kao obavezu, ali i digitalne isprave o vakcinaciji.

“Zabranjuju nam ulaz u ugostiteljske objekte, noćne klubove, na utakmice, a sljedeće će biti da se uvede vakcina kao uslov za posao”, kazao je Višnjić.

U Crnoj Gori danas su registrovana 142 nova slučava infekcije koronavirusom. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva Kovid-19 u Crnoj Gori iznosi 1.326. Od početka epidemije ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 101.927.