Svečanom defileu, koji je SNSD organizovao danas u Banjaluci povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, prisustvovalo je više 3.000 građana, saopšteno je iz Gradskog odbora SNSD-a.

Foto: Srna

“Svečanom defileu prisustvovalo je više od 3.000 Banjalučana, naših patriota, koji su zajedno sa nama podržali ovaj istorijski važan trenutak”, ističe se u saopštenju.

Banjalučki odbor SNSD-a zahvalio je svim učesnicima svečanog defilea.

“Zahvaljujemo se svim našim članovima, simpatizerima i patriotama koji su prepoznali ovaj važan datum, 15. septembar za našu Republiku Srpsku, te na ovaj način pokazali jedinstvo i ljubav prema svojoj zemlji!”, naglašava se u saopštenju.

Mladi socijaldemokrati Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini su danas svečano obilježili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a pridružili su im se brojni članovi stranke i mladi iz drugih političkih parija, kao i građani.

Predsjednik Mladih socijaldemokrata Rado Bjelica istakao je važnost da se uvijek, a posebno na ovaj dan, ukaže na sabornost srpskog naroda, gdje god živio.

On je ukazao i na važnost ostanka i opstanka na ovim prostorima, a to se može postići samo zajedničkim, ujedinjenim snagama srpskog naroda.

Gradski odbor Ujedinjene Srpske Zvornik obilježio je danas Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave podjelom zastava sugrađanima na Gradskom trgu.

“Poruka Ujedinjene Srpske srpskom narodu jeste da budemo jedinstveni jer je to garancija slobode i opstanka i sa lijeve i sa desne strane Drine”, rekao je predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Siniša Ilić.

Podsjetivši da je na ovaj dan počeo proboj Solunskog fronta u Prvom svjetskom ratu, Ilić je istakao da se srpski narod kroz istoriju borio za svoju slobodu jedinstvom.

On je poručio sugrađanima da zastave istaknu na vidljiva mjesta u svojim kućama i stanovima i time iskažu jedinstvo srpskog naroda u ovom izazovnom vremenu.

Prigodnim kulturno-umjetničkim programom danas je i u Ribniku obilježen 15. septembar – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Foto: Srna

Svečanost je održana na Trgu 9. januar, a okupljene je na početku pozdravio načelnik opštine Nebojša Karać.

O značaju srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave govorio je i profesor istorije Alesandar Agić, koji je poručio da današnji dan opominje da je jedinstvo neophodno za opstanak i napredak, i da je neprocjenjiva sloboda, oličena u ovim zastavama koje se viore danas širom Republike Srpske i Srbije.

Okupljenima se obratio i profesor vjeronauke i teolog Predrag Vujić, koji je govorio o značaju istorije i vjere kroz vijekove u srpskom narodu.

U kulturno-umjetničkom programu učestvovali su učenici Osnovne škole “Desanka Maksimović” i Srednjoškolskog centra “Lazar Đukić”, te članovi KUD-a “Ribnik”.

Dan srpskoj jedinstva obilježen i u Istočnom Sarajevu

Foto: Srna

Potpredsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Zoran Trapara izjavio je da će obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave prerasti u manifestaciju koja će se održavati svake godine povodom Dana grada.

Trapara je istakao da će Srbi na ovim prostorima, kao i cijela Republika Srpska, obilježavati Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave budući da je grad Istočno Sarajevo poseban simbol Republike Srpske.