U Sarajevu je u 76. godini preminula bosanskohercegovačka književnica i dramaturginja Ljubica Cica Ostojić. Od omiljene dramaturginje na društvenim mrežama se opraštaju brojne kolege, prijatelji i saradnici. Komemoracija Ljubici Ostojić zakazana je za srijedu.

Odlazak Ljubice Cice Ostojić nenadoknadiv je gubitak ne samo za pozorišnu, već i za cjelokupnu bh. kulturnu scenu, jer je otišla istinska svestrana umjetnica. Bila je književnica, dramaturginja, pedagoginja, kritičarka, a prije svega pouzdana kolegica toplog srca.

Rođena Beograđanka, Ljubica Ostojić bogatu karijeru je izgradila u Pozorištu mladih u Sarajevu i Mostarskom teatru mladih, gdje su generacije djece odrasle, plačući i smijući se njenim komadima. Veliki doprinos pozorištu je davala do posljednjeg dana.

Ljubica Ostojić bila je član Društva pisaca BiH od 1974. godine. Njena poezija, proza, kritika, drame i radio drame prevođene su na brojne svjetske jezike.

Iza Ljubice Ostojić ostaće brojne drame, predstave i pjesme, a ona će u srcima kolega i saradnika ostati kao jedna od najvećih i najtalentovanijih bosanskohercegovačkih umjetnica. Od nje će se oprostiti u srijedu u Sarajevu.