KJKP “Gras” obavještava korisnike usluga da je u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, zbog održavanja mirnih protesta pod nazivom “Borba za život”, danas od 11.30 do 14.00 sati odobrena privremena obustava saobraćaja u Ulici Zmaja od Bosne (od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do Ulice Ložionička ) i u Ulici Hamdije Čemerlića (na dijelu od raskrsnice sa Ulicom Zmaja od Bosne do raskrsnice sa Ulicom Put života).

U vrijeme obustave saobraćaja doći će do izmjene u odvijanju javnog gradskog saobraćaja.

Tramvajski saobraćaj će biti kraće obustavljen do prolaska učesnika protesta raskrsnicom ulica Zmaja od Bosne – Hamdije Čemerlića.

Linije 23a Željeznička Stanica – Rajlovac – Reljevo Dom – Dobroševići i 18 Drvenija – Pofalići biće preusmjerene Ulicom Put života.

Linija 31e Vijećnica – Dobrinja, u skladu sa uputama pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na dijelu Ulice Zmaja od Bosne od raskrsnice sa ulicama Vrbanja i Fra Anđela Zvizdovića do Ulice Ložionička, bit će preusmjerena trolejbuskom trasom.

Regulaciju saobraćaja na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava na alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću KJKP “Gras”.