Snijeg je napravio potpuni kolaps u prijepoljskom selu Kamena Gora, jer je devet kilometara puta koji od magistrale vodi do skoro 100 domaćinstava, potpuno neprohodno, pišu “Novosti onlajn”.

Mještanin Kamene Gore Živko Kijanović rekao je da se do kuća u tom selu može doći samo sa jačim terenskim vozilima, a da putnička ne mogu da prođu.

“Pojedini seoski putevi su očišćeni samoinicijativno, ali glavni put ne možemo da očistimo. Lokalna samouprava obećala je da će poslati mehanizaciju, to nam je jedini spas”, dodao je Kijanović.

Na visovima Zlatara ima pola metra snijega, a pojedni putni pravci u planinskim selima potpuno se neprohodni za putnička vozila.

Predsjednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević rekao je da u LJepojevićima, Javoru, Prevoju i Vodenoj Poljani mogu da prođu samo teretna vozila.

“Mehanizacija izlazi na teren, pa se nadamo da će do sutra prije podne sve biti prohodno. Veći broj naših mještana slavi Svetog Stefana i ne smijemo dozvoliti da za krsnu slavu budu zavejani”, istakao je Vasiljević.