Srbijanska policija je uhapsila 28 osoba, osumnjičenih za više krivičnih dijela- zloupotreba službenog položaja, trgovina uticajem i zloupotreba u vezi s javnim nabavkama.

Akcija je sprovedena na teritoriji opština Prijepolje i Arilje, kao i grada Novog Pazara, a među uhapšenima su bivši i sadašnji funkcioneri opštine Prijepolje, Arilje i grada Novog Pazara, kao i direktori pojedinih javnih preduzeća iz tih gradova, saopštio je MUP.

Krivična prijava u redovnom postupku podnesena je protiv tri osobe.

Policija je u Novom Pazaru uhapsila pomoćnika gradonačelnika grada Novog Pazara E. Š. (1981), odgovorno lice Zavod za urbanizam S. Lj. (1976), odgovorno lice Javnog komunalnog preduzeća Gradska čistoća E. O. (1962) i još osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom.

Takođe, uhapšeni su i radnik Gradske uprave grada Novog Pazara M. D. (1968), zaposleni u Kulturnom centru tog grada A. I. (1978), kao i vlasnici pet privrednih društava, dok je protiv jedne osobe podnesena krivična prijava u redovnom postupku.

Uhapšen je i bivši predsjednik opštine Prijepolje D. Z. (1965), odgovorno lice vrtića “Miša Cvijović” I. K. (1978), kao i šestoro službenika Opštine Prijepolje.

Krivična prijava u redovnom postupku biće podnesena i protiv odgovornog lica Turističke organizacije Prijepolje.

Zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj, u Arilju su uhapšeni bivši predsjednik te opštine M. N. (1956), zamjenik predsjednika B. V. (1965), rukovodioci opštinske uprave Arilje G. P. (1964) i R. N. V. (1962), funkcioner Mjesne zajednice Kruščica T. K. (1975), funkcioner FK “Budućnost” iz Arilja M. S. (1951), bivša radnica opštine, kao i vlasnici dva privredna društva sa teritorije te lokalne samouprave.

Policija će i protiv bivšeg predsjednika opštine Arilje Z. T., podnijeti krivičnu prijavu.

Akcija je izvedena u saradnji sa Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu.

Osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.