Sezona fudbalske Premijer lige Bosne i Hercegovine biće nastavljena u subotu utakmicama 20. kola.

Na rasporedu su mečevi 20. kola u trodnevnom programu.

Lopta u Bosni i Hercegovini zakotrljaće se nakon dva i po mjeseca pauze, a u subotu će prvi na teren Radnik i Velež (15 sati).

Dva sata kasnije počinje duel Borca i Olimpika u Banjaluci, dok Zrinjski od 19.05 sati igra protiv Krupe na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Nedjeljni program otvoriće Mladost i Široki Brijeg (13 sati), a od 15 sati na Tušnju gradski derbi igraju Sloboda i Tuzla City.

Derbi kola, sudar vječitih rivala Željezničara i Sarajeva igra se 1. marta, na Dan nezavinosti Bosne i Hercegovine (17.30 sati).

Sarajevo poslije 19 kola ima 45 bodova i predvodi premijerligašku tabelu. Željo je drugi sa 36 bodova, a slijede Široki sa 34, Velež sa 33, a Borac i Zrinjski imaju po 32 boda.

U najtežoj situaciji su Krupa (13 bodova), Olimpik (13 bodova), dok je Radnik dva boda iznad zone ispadanja (15 bodova).

Za danas je zakazan sastanak lidera Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine sa nadležnima u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, Krizni štab Republike Srpske juče je donio odluku da nema povratka navijača na stadione i u sportske dvorane najmanje do 5. marta.