Premijera predstave „Ko smo?“ u režiji Lane Delić i u produkciji Scene „Studio“ Bosanskog narodnog pozorišta Zenica bit će održana u subotu, 17. aprila u 18.30 sati, a prva reprizna izvedba je zakazana za petak, 23. april u 18.30 sati na sceni u potkrovlju.

Predstava se, kao kamerna postavka, izvodi u alternativnom scenskom prostoru zvanom „Scena potkrovlje“, gdje su pripremiljeni i uređeni prostor za igru i prostor za publiku kapaciteta do 30 gledalaca.

Direktor Miroljub Mijatović na danas održanoj pres-konfrenciji je istakao kako je produkcijski segment Scena „Studio“ osnovan prije nekoliko godina kako bi se pružila mogućnost mladim rediteljima i mladim glumcima da se okušaju na scenama i da kreiraju nove scenske izvedbe koje će činiti dio redovnog repertoara Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Tako je nastala i predstava grupe autora „Ko smo?“, u režiji glumice Lane Delić.

Rediteljica predstave i glumica Lana Delić je istakla da je predstava nastala na osnovu dijelova iz dramskih tekstova „Ljubavnici“ Harolda Pintera, „Početnici“ Vladimira B. Popovića i „Lutka“ Mire Gavrana. Također, u tekst predstave su implementirane dramatizirane scene iz filma „Intervju“ Evana Goldberga i Setha Rogena, kao i dijelovi drugih tekstova koji se bave sličnom tematikom.

Prema riječima Delić, „Ko smo?“ je duodrama koja se bavi odnosom bračnih parova, te stalnim pitanjima ko smo i šta želimo od svojih bračnih partnera. Predstava postavlja pitanja braka i ljubavi na komičan način, saopćila je Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.