Iako je pandemija koronavirusa uticala na brojne manifestacije, neke nije uspjela spriječiti u njihovom održavanju. Pandemija je bila motiv za nove ideje i prilagođavanje uslovima. Jedna od njih je “Večernjakov pečat”, čije su pripreme u toku. Biće realizovana u saradnji sa BHRT-om, a kandidate za osobu godine otkrićemo u specijalnoj emisiji.

“Večernjakov pečat” godinama se nametnuo kao važan društveni događaj koji odiše glamurom, vrhunskom scenom, crvenim tepihom i spektakularnim izvođačima. U zemlji teške prošlosti manifestacija upućuje na budućnost osvrćući se na ono pozitivno u ljudima. Ove godine slavi svoj 20. rođendan nastavljajući dugogodišnju suradnju s Radio-televizijom Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

KAZIMIR BAČIĆ, generalni direktor HRT-a

“Godinama je to prepoznatljiv brend u BiH i šire koji nas spaja s obje strane granice i na najbolji način pokazuje suradnju između HRT-a i BHRT-a.

BELMIN KARAMEHMEDOVIĆ, generalni direktor BHRT-a

“Siguran sam da će Večernjakov pečat nastaviti uspješni hod i da će, kao što su nas na to navikli, tu ljestvicu uspješnosti podizati na viši nivo”.

Od preko tisuću kandidata sa šireg popisa ove godine odabrano je njih 150, koji će biti predstavljeni kroz petnaest kategorija, od ponosa Bosne i Hercegovine, humanosti, pothvata, gospodarstva, medicine i znanosti, do religije, kulture i sporta.

ŽELJKO ANDRIJANIĆ, izvršni direktor “Večernjakovog pečata”

“Uglavnom se iz BiH šalje negativna slika svijetu, ali mi smo pronašli pozitivne ljude koji pokazuju da ova zemlja ima budućnost, ima napredak i da se zajedno mogu raditi uspješne stvari”.

Bit će ovo drugi put da se manifestacija održava u okolnostima pandemije koronavirusa, no prošle godine to nije bila prepreka organizatorima. Ujedinvši cijelu regiju, prijenos smo pratili iz Mostara, Sarajeva, Banja Luke, Zagreba i Beograda zahvaljujući realizaciji BHRT-a i HRT-a. Ove godine ne očekujemo ništa manje.

ŽELJKO ANDRIJANIĆ, izvršni direktor “Večernjakovog pečata”

“Vjerujem da ćemo ove godine imati javljanja iz cijele regije, ali i svijeta. Prošle godine se javio čelnik Svjetske zdravstvene organizacije,tako da smo zadržali međunarodni karakter Večernjakovog pečata”.