U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer oko 19.25 sati dogodila na Državnoj cesti 1 (D-1) u Cerovcu Vukmanićkom nedaleko Karlovca, život je pod prikolicom tegljača izgubio 26-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, potvrdila je jutros karlovačka policija.

Opisujući nesreću navode da je 57-godišnji hrvatski državljanin koji je sjedio za volanom tegljača zagrebačkih registarskih oznaka iz neutvrđenog razloga izgubio nadzor nad upravljačem te udario u osobno vozilo koprivničkih registracijskih oznaka koje mu je dolazilo u susret.

Teretno vozilo spuštalo se sa Slunjskih Brda, a udar u automobil je bio strašan. Tegljač se prevrnuo, a onda zajedno s automobilom otklizao van kolnika na zelenu površinu kraj ceste, pri čemu se dio tereta s priključnog vozila, ambalaža s prehrambenim proizvodima, prevrnuo na osobno vozilo, javlja Jutarnji list.

“Tom prilikom smrtno je stradao 26-godišnji vozač, a 36-godišnji putnik iz osobnog automobila i 57-godišnji vozač teretnog automobila teško su ozlijeđeni. Na mjestu događaja očevidom je rukovodio zamjenik županijske državne odvjetnice, a promet je bio u prekidu od trenutka nesreće do 23.40 sati”, kažu u PU karlovačkoj, navodeći da se i dalje provodi kriminalističko istraživanje.