Izložba slika “Moja priča” Mensura Porovića bit će otvorena danas u 13 sati u Galeriji Bosanskog kulturnog centra u Tuzli.

Izložba “Moja priča” presjek je nekoliko posljednjih ciklusa rada ovog autora: “Dođi”,”Tragom sebe”, “Tragom sna”, “Dio sna” i čini je oko 50 radova. Slike su rađene u velikim formatima i minijaturama, a autor je koristio tehnike ulje, akril, crtež…

Mensur Porović je rođen 1961. godine u Prijepolju. Srednju školu primijenjenih umjetnosti završio je u Sarajevu 1982. godine. Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek slikarstvo, završio je u klasi profesora Milivoja Unkovića. Član je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 1988. godine.

Zaposlen je u Srednjoj školi primijenjenih umjetnosti u Sarajevu. Do sada je priredio 18 samostalnih izložbi i učesnik je velikog broja kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnik je više nagrada za slikarstvo i crtež.

Izložba “Moja priča” bit će postavljena u Velikoj galeriji BKC TK do 20. novembra.

Prisustvo događaju je slobodno, uz poštivanje izrečenih naredbi i preporuka za organizaciju događaja u zatvorenim prostorima, saopštili su iz JU BKC TK.