Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci odlučio je da započne vakcinaciju protiv virusa korona hroničnih i hospitalizovanih pacijenata i njihovih porodica, kao i svih ostalih zainteresovanih građana, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.

S obzirom na činjenicu da je UKC najveća zdravstvena ustanova koja zbrinjava najveći broj pacijenata u Republici Srpskoj, a ujedno i najteže pacijente, odlučeno je da se proširi obuhvat programa vakcinacije protiv Covid-19.

“Naša ustanova počinje sa vakcinacijom prvenstveno hroničnih pacijenata koji dolaze na ambulantne preglede, hospitalizovanih pacijenata i njihovih porodica, njihove pratnje, kao i svih zainteresovanih građana”, kaže se u saopštenju UKC-a.

Vakcinacija će se, kao i do sada, obavljati na vakcinalnom punktu Urgentnog centra UKC-a. Zainteresovani građani od danas će moći da dobiju sve neophodne informacije i da se prijave za vakcinaciju na broj telefona 051/343-030 svakim radnim danom od 9.00 do 12.00 časova.

Proces imunizacije protiv koronavirusa u U UKC-u Republike Srpske počeo je 12. februara, kada je generalni direktor te zdravstvene ustanove Vlado Đajić prvi u Bosni i Hercegovini primio vakcinu. Od tada su konstantno vakcinisani zaposleni i penzioneri UKC-a Republike Srpske.