Građani Vogošće od danas mogu koristiti javna bicikla. Postavljeno je 30 bicikala nove generacije, koji imaju GPS praćenje i smart lokot za zaključavanje.

“Koristeći ponuđenu aplikaciju građani Vogošće će moći upotrebljavati javne bicikle na način da ih, uz minimalnu naknadu, preuzmu na jednom punktu i ostave na drugom”, rekao je opštinski načelnik Edin Smajić.

Bicikli će biti raspoređeni na sedam lokacija i to: polazno autobusko stajalište u ulici Braće Kršo, plato ispred upravne zgrade JU KSC, Trg žrtava genocida u Srebrenici, plato ispred TC “Bingo” u Novoj industrijskoj zoni, plato ispred TC “Penny” u Staroj industrijskoj zoni, ulici 24. juna u naselju Rosulje I i ulici Vogošćanskih odreda u blizini Hotela “Park”.

Registracija i najam bicikala vrši se putem mobilne aplikacije, a registrovani korisnik može vršiti najam “Next bike” bicikla bilo gdje u svijetu.

Vrijednost navedenog projekta je iznosila oko 58.000 KM, sredstva je obezbijedila Opština Vogošća, saopšteno je iz Opštine Vogošća.

Radi se o sistemu “Next bike” koji je do sada uspješno implementiran u Sarajevu, Zenici i Banjaluci.