Uskok i policija jutros su u Zagrebu nastavili s antikorupcijskom akcijom. Prema neslužbenim informacijama, uhapšeno je 10 osoba, osam preduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

Nadležni se još nisu službeno oglasili, ali prema neslužbenim informacijama uhapšeni su gradski službenici koji su primali novac i preduzetnici koji su im plaćali kako bi dobivali poslove od grada, javila je Hina.

Mediji doznaju da je među uhapšenima i član gradskog odbora Stranke rada i solidarnosti Bandić Milan 365 Zdravko Čabraja.

Dan ranije uhapšeno je više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i generalni direktor HRT-a Kazimir Bačić navodno osumnjičen da je trgovao uticajem u zamjenu za stan koji mu je kao mito dao također juče uhapšeni preduzetnik Milan Lončarić.

Prema pisanju medija, Bačić je navodno posredovao između Lončarića, nekadašnjeg vlasnika TEŽ-a i pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića radi legalizacije projekta Vrtovi svjetla. Uz to, mediji pišu da je Bačić lično donosio novac Bandiću u njegov ured u zagrebačku Gradsku upravu.

Aktuelni zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević potvrdio je juče da je u antikorupcijskoj akciji uhapšeno dvoje zaposlenika Gradske uprave – pročelnica stručne službe gradonačelnika Andrea Šulentić i Bandićev nekadašnji lični vozač Zdravko Krajina.

Među uhapšenima su i Bandićev vozač Vladimir Džaja, bivša članica Komisije za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić te Denis Mohenski, zagrebački preduzetnik poznat pod nadimkom „Kralj Adventa“.

U trećem kraku akcije uhapšena je i Ana Stavljenić Rukavina, bliska saradnica preminulog Bandića koja je bila potpredsjednica zagrebačke Gradske skupštine i predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak.

Policija i Uskok o hapšenjima bi se trebali oglasiti tokom dana, a zatraže li za nekoga od uhapšenih istražni zatvor o tome će odlučivati sudija istrage zagrebačkog Županijskog suda, prenosi Hina.