Jedna osoba je ubijena, a dvije su zadobile povrede u sinoćnjoj tuči koja se dogodila u ilidžanskom naselju Otes. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo potvrdili su za BHRT da je ubistvo počinio migrant.

I dalje se traga za počiniocem ubistva, ali i ostalim migrantima koji su učestvovali u tuči.

Mirni protest građana: Ubistvima se mora stati u kraj

Oko stotinjak građana se okupilo u Maloj aleji na Ilidži kako bi poručili da se ubistvima mora stati u kraj.

Na mjestu gdje se održavaju mirni protesti nalazi se više policijskih automobila.

Na današnjim protestima bili su i Nermin Muzur, novoizabrani načelnik Opštine Ilidža, zatim Saša Magazinović (SDP), te Dževad Poturak, poslanik u Skupštini KS koji je poručio da se ovo ne može tolerisati, prenosi Radiosarajevo.ba.

Među brojnim Sarajlijama, mirnom protestu je prisustvao i otac ubijenog Dženana Memića, Muriz Memić, koji pravdu za svog sina traži od 2016. godine.

“Krajnje je vrijeme da se ovome stane u kraj. Mi sada moramo naučiti živjeti s koronavirusom, ali ne smijemo dozvoliti da se dešavaju ubistva”, istakao je Memić.

Sinoć u 22.25 časova policija Kantona Sarajevo je obaviještena da je u ulici Barska, područje opštine Ilidža došlo do međusobne tuče više osoba, te da ima povrijeđenih.

Na mjesto događaja su izašli policijski službenici i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, državljanina BiH, J.B. (1984), dok su dvije osobe zadobile tjelesne povrede, zbog kojih su prevezeni na ukazivanje ljekarske pomoći i zadržani su na daljem liječenju na Klinici za torokalnu hirurgiju KCUS-a.

Jedna od dvije povrijeđene osobe zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život, dok su kod druge osobe konstatovane lakše tjelesne povrede, saopšteno je iz MUP-a KS.