Volonteri humanitarnog udruženja “Ruku na srce” ponovo otvaraju Djeda Mrazovu radionicu i pozivaju studente, školarce, sugrađane i predstavnike kompanija, udruženja i sportskih kolektiva da im se pridruže, jer će zajedničkim snagama pokušati izmamiti što više dječjih osmijeha i potruditi se da nijedno dijete ne ostane bez paketića.

“Nijedno dijete bez paketića” je humanitarni projekat koji Udruženje “Ruku na srce” realizuje jubilarni 10. put, a u okviru kojeg se nastoje obezbijediti novogodišnji paketići za djecu iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Protekle zime u okviru projekta podijeljeno je čak 3.000 paketića mališanima školskog i predškolskog uzrasta sa područja Kantona Sarajevo, ali i čitave Bosne i Hercegovine. To je rezultat izuzetnog truda i rada svih volontera Udruženja, te nesebične podrške mnogobrojnih donatora.

“S obzirom na epidemiološku situaciju, ove godine nećemo imati centralnu završnu manifestaciju projekta ‘Nijedno dijete bez paketića’ i novogodišnju predstavu za mališane, ali svakako pripremamo jedno iznenađenje za sve. Vjerujemo da povjerenje koje nam sugrađani ukazuju već godinama, neće izostati ni ovoga puta. Smatramo da je izuzetno važno da se projekat nastavi realizovati, te se nadamo da ćemo u ovim izazovnim i drugačijim vremenima ipak uspjeti obradovati veliki broj mališana”, istakli su iz Udruženja.

Kako su rekli, svi koji žele biti dio ove zimske čarolije, mogu donirati igračke (ne nužno nove, bitno je da su očuvane), slatkiše, školski pribor ili novac. Takođe, mogu i sami napraviti paketić i uljepšati početak Nove godine djeci kojoj roditelji ne mogu obezbijediti te male radosti.

Donacije je ove godine moguće dostaviti na sljedećim punktovima: Svakoga dana u periodu od 09:30 do 22:00h u prostorije Hub-a Homework-a (ul. Kolodvorska 12) i subotom od 10:00 do 12:00 u Centar „Ruku na srce“ na Dobrinji (ul. Esada Pašalića 8).

Ukoliko niste u mogućnosti lično dostaviti svoj prilog, na žiro račun Udruženja (1990490056036171) možete uplatiti i novčane donacije sa naznakom: Za akciju “Nijedno dijete bez paketića” (primalac: Udruženje “Ruku na srce“, ul. Hakije Turajlića 33, Sarajevo). Također, aktivan je i humanitarni broj za korisnike BH Telecoma (090 291 071), putem kojeg je moguće donirati 2,00 KM.

Rok za prikupljanje svih donacija je 26. decembar 2020. godine.