Za hematoonkološka odjeljenja u Sarajevu i Tuzli, Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” pripremilo je vrijedne donacije kao pomoć u borbi i protiv koronavirusa, koji predstavlja dodatnu opasnost za osobe koje vode bitku protiv karcinoma.

“Septembar smo uspjeli pozlatiti i ukazati društvu na veličinu borbe koju vode djeca oboljela od raka u Bosni i Hercegovini te na sve probleme s kojima se nose i nakon izlaska iz bolnice. Takođe, pričali smo mnogo o svim nedaćama koje su zadesile djecu oboljelu od raka i njihove porodice u pandemiji KOVID-19 i koliko im je važna kontinuirana podrška, jer su ovo vrlo teška vremena za njih gdje, pored teške borbe s rakom, već imunokompromitovani moraju da se bore i s koronavirusom“, saopšteno je iz Udruženja “Srce za djecu oboljelu od raka”.

Iz udruženja navode kako su pripremili vrijedne donacije za odjeljenja u Sarajevu i Tuzli, a koje obuhvataju sve ono što je trenutno neophodno i važno da naša djeca budu zaštićena, ali i da medicinsko osoblje nesmetano obavlja svoj posao.

“Tako smo spremili mnogo dezinfekcionih sredstava za ruke, površine i podove, sredstva za čišćenje sanitarije, antibakterijske sapune za ruke, deterdžente za suđe, vlažne maramice, ubruse, toalet papir, dječije pelene, ali i zaštitne maske, lateks rukavice, šprice te lijekove koji su nedostajali”, istakli su iz Udruženja.

Kako su rekli, kroz ovaj vid podrške željeli su obezbijediti sve ono što je potrebno jednom hematoonkološkom odjeljenju u ova nesigurna vremena, ali i pokazati da nisu sami ni u jednoj borbi.

“Ni u onoj protiv raka, ali ni onoj protiv koronavirusa, te da im na ovaj način iskažemo podršku u njihovim naporima da sačuvaju živote naše djece na čemu smo im iznimno zahvalni. Od srca hvala svim donatorima i divnim ljudima koji su donacijom za zlatne maske ili bilo kojom drugom donacijom kroz mjesec septembar izmamili najiskrenije osmijehe najvećih heroja našeg društva, ali i suze radosnice naših najhrabrijih roditelja”, poručili su iz Udruženja “Srce za djecu”.