UEFA je objavila da je pokrenula postupak protiv Partizana zbog incidenta koji se desio na utakmici plej-ofa Lige konferencija protiv Santa Klare.

Iako se u zvaničnom izvještaju ne navodi koji je tačan razlog pokretanja samog postupka, portugalski dnevnik Abola piše da je riječ o navodnom rasizmu navijača Partizana prema fudbaleru gostiju Alanu.

U jako kratkom izvještaju UEFA ne piše ništa konkretno izuzev toga da je u pitanju manji incident i da će ishod postupka biti poznat u narednom periodu.

“U skladu sa članom 31. UEFA Disciplinskog pravilnika, UEFA etički i disciplinski inspektor je postavljen da ispita okolnosti incidenta koji se desio na stadionu Partizana tokom meča plej-ofa Lige koferencija koji su odigrali Partizan i Santa Klara 26. avgusta. Više informacija biće dostupno uskoro”, piše na zvaničnom sajtu UEFA.

Portugalska Abola međutim tvrdi da je Alano pretrpio rasističke uvrede u 66. minuti prilikom napuštanja terena stadiona u Humskoj ulici. Brazilac se odmah požalio četvrtom arbitru Endiju Medliju, koji je potom pozvao Krega Posona i delegata meča da dođu i razmotre slučaj. Meč je zbog toga bio prekinut na tri minuta.

U slučaju da se potvrdi da je Alano zaista trpio rasističke uvrede, Partizan bi mogao da pretrpi ozbiljne posljedice i da neke od svojih mečeva u Ligi konferencija igra pred zatvorenim tribinama, s obzirom na to da u Evropskoj kući fudbala nimalo blagonaklono ne gledaju ka pitanju rasizma.