Amerikanac Dastin Porije savladao je Konora Mekgregora u glavnoj borbi UFC 257 večeri u Abu Dabiju.

Borac iz Luizijane osvetio se kontroverznom Ircu za poraz od prije šest godina u Las Vegasu i savladao ga tehničkim nokautom u drugoj rundi poslije dva minuta i 32 sekunde.

Time je najveća zvezda MMA sporta pretrpjela tek prvi poraz nokautom u karijeri, od ukupno pet izgubljenih mečeva.

U ranoj fazi borbe takmičara lake kategorije, Porije je upisao rušenje, međutim, nisu se borci zadržali dugo na podu. Poslije toga je Mekgregor imao kontrolu u klinču, plasirao je nekoliko dobrih udaraca ramenom i laktom.

Porije je, ipak, u prvoj rundi uspio da izbaci iz ravnoteže Mekgregora sa nekoliko lou kikova i napravi mu velike probleme. Nastavio je Amerikanac sa takvom taktikom, gađao je noge rivala, te je od starta druge runde bilo više nego očigledno da se Konor otežano kreće.

Na taj način je 32-godišnji fajter i izvojevao trijumf. Iako je najprije Konor satjerao Porijea blizu žice, uslijedio je midl kik i desni kroše koji su uzdrmali Notorijusa.

Sve je pratila serija udaraca zbog kojih je Mekgregor oboren, zatim je na podu bio viđen još koji udarac Porijea, pa je sudija Herb Din morao da prekine borbu.

Porije je ostvario 27. pobedu u karijeri, uz šest poraza, a zanimljivo je da je sačuvao oreol nepobjedivosti u revanšima. Očekivano je da će dobiti šansu da se bori za pojas u lakoj kategoriji. Mekgregor sada ima skor 22-5, a od njega se očekuju još tri meča ove godine.