Pripadnici Jedinice granične policije Kamensko uhapsili su dva lica zbog pokušaja krijumčarenja devet migranata na području opštine Tomislavgrad.

Slobode su lišeni državljanin Srbije i Jordana čiji su inicijali A.E.R, te državljanin BiH čiji su inicijali H.A.R, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Ilegalni migranti, koji su uhapšeni protekle noći, nisu posjedovali identifikaciona dokumenta, a njih osam reklo je da dolaze iz Egipta, dok je jedno lice iz Iraka.

Među krijumčarenim migrantima su i dvije maloljetne osobe.

Svi su krijumčareni u automobilu marke “mercedes” registarskih oznaka BiH kojim je upravljao H.A.R, dok je automobil “polo” registarskih oznaka BiH, koji je vozio A.E.R, bio prethodnica.

Zbog osnovane sumnje da je počinjeno krivično djelo krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten tužilac Tužilaštva BiH.

O slučaju su obaviješteni i službenici Službe za poslove sa strancima BiH, a u toku je dalji rad na ovom slučaju.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina juče i danas su, na osnovu raspisanih potraga, lišili slobode dvojicu državljana BiH na graničnom prelazu Rača.

Muškarac čiji su inicijali S.P. kontrolisan je na ulasku u BiH i lišen je slobode nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Laktaši raspisala potragu zbog krivičnog djela teška krađa.

Za lice čiji su inicijali H.H. prilikom graničnih provjera na izlasku iz BiH je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.