Tri lica, koja su uhapšena u međunarodnoj policijskoj akciji “Skradin” predati su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva.

Riječ je o licima čiji su inicijali D.D, G.S. i V.M, saopšteno je iz MUP-a RS.

Ova lica sprovedena su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Dobrivoju Damjaniću, Gorani Sredić i Vojislavu Makiviću.

Prema saznanjima Srne, Dobrivoj Damjanić je član kriminalne grupe, bezbjednosno interesantno lice za Republiku Srpsku, Hrvatsku i nekoliko evropskih zemalja.

Postoji sumnja da je u tim zemljama prodavao oružje i drogu, a u Hrvatskoj je više puta osuđivan zbog počinjenih krivičnih djela u vezi sa prometom opojnih droga i oružja.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova MUP-a RS oduzeli su i tri vozila “reno laguna”, “be-em-ve” i “mercedes”, saznaje Srna.

U saopštenju iz MUP-a navodi se da su oni lišeni slobode juče u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva “Skradin”.

U akciji je oduzeto više od 20 kilograma marihuane i skanka, određena količina ekstazija, metamfetamina i spida, te velike količine minsko-eksplozivnih sredstava i vatrenog oružja.

Pretresi izvršeni na teritoriji Prijedora i Banjaluke.

U realizaciji akcije “Skradin” učestvovali su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Jedinice Žandarmerije, te policijskih uprava Prijedor i Banjaluka, dok je akcija sprovedena u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske.