Sisačka policija je u saradnji sa zadarskom policijom uhitila 25-godišnjaka sa zadarskog područja koji je u Glini poticao na mržnju i vrijeđao Milorada Pupovca.

“Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke u suradnji s Policijskom upravom zadarskom, uhitili su i dovršili kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakom sa zadarskog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela javnog poticanja na nasilje i mržnju”, izvijestili su u petak iz Policijske uprava sisačko-moslavačke.

Njega se sumnjiči da je u srijedu, 30. decembra 2020., oko 13 sati, u Ulici Stjepana i Antuna Radića u Glini, za vrijeme obilaska područja pogođenim potresom javno poticao na nasilje i mržnju prema predsjedniku parlamentarne stranke koja zastupa interese nacionalne manjine i drugim članovima delegacije.

Kako je u petak na konferenciji za novinare rekao načelnik Policijske uprave Luka Pešut, 25-godišnjak je vrijeđao i prijetio predsjedniku Srpskog narodnog vijeća Miloradu Pupovcu i najavio da će policija protiv osumnjičenog podnijeti nadležnom državnom odvjetništvu u Sisku podnijeti kaznenu prijavu zbog tog kaznenog djela.