Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić poklonima je danas obradovao mališane koji se nalaze na liječenju u klinikama za dječije bolesti i dječiju hirurgiju.

Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Đajić je mlade pacijente darovao vaskršnjim jajima i slatkišima i na taj način im uljepšao Vaskrs, ublažio strah od boravka u bolnici, te pomogao da osjete prazničnu atmosferu.

“Ovo je postala tradicija. Mi svake godine na Vaskrs obiđemo naše najmlađe pacijente sa željom da ih podsjetimo na naše vaskršnje običaje, darujemo im šarena jaja i slatkiše, istovremeno se s njima poigramo, lupamo jaja i razveselimo ih jer nisu sa svojim najdražim kod kuće”, rekao je Đajić novinarima nakon obilaska djece u klinikama.

Prema njegovim riječima, najveći uspjeh za svakog čovjeka je kad kod nekoga izazove iskreni osmijeh, sreću i zadovoljstvo.

“Nama je to pošlo danas za rukom sa našim najmlađim pacijentima, jer su se svi obradovali, ne možda nama, koliko slatkišima i šarenim jajima”, naveo je Đajić.

Đajić je dodao da je želja rukovodstva UKC-a da pored najboljih uslova koje nastoje da pruže pacijentima i najbolje terapije, uspostave i topli, prijateljski, humani odnos prema pacijentima.