Udruženje poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske (HoReCa) pokrenulo je akciju “Obrok za naše heroje” sa ciljem da se svim medicinskim radnicima u ARI/COVID ambulantama obezbijedi obrok u toku radnog vremena.

S obzirom na ne baš povoljnu epidemiološku situaciju tih radnika je sve više i HoReCa je na granici svojih kapaciteta jer dnevno samo na banjalučkoj teritoriji obezbjedi 120 obroka.

“Do sada, isključivo vlastitim kapacitetima uspjeli smo da spremimo i distribuiramo 3000 obroka. Naša želja bila je da se u svim ARI/COVID ambulantama u Republici Srpskoj umjesto aplauza, zdravstvenim radnicima, koji nose najveći teret pandemije COVID-19, obezbjedi po jedan obrok, međutim u ovom trenutku bez pomoći cijele zajednice to nije moguće. Ovim putem pozivamo sve institucije, javne ličnosti, javna preduzeća, privrednike, naše građane u dijaspori i pojedince da nam se pridruže i pomognu kako bi našim herojima u bijelim mantilima obezbijedili barem jedan obrok dnevno u nadi da će akcija trajati što kraće i da ARI/COVID ambulante u najskorijoj budućnosti više neće imati posla“, istakli su iz Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma “Horeca RS”.

Ukoliko želite da podržite akciju, sredstva možete donirati na žiro račun otvoren kod Nove banke broj: 5551000050365860.