Autor brojnih hitova i pjesnik Namik Tarabić preminuo je 17. ožujka nakon duge bolesti u 71. godini u Sarajevu, izvijestila je Croatia Records.

Rođen 1. 7. 1950. godine u Kladnju, još 1968. godine došao je u Zagreb u kojem je živio i stvarao preko 35 godina te ostvario zavidnu karijeru pišući hitove za najpopularnije izvođače bivše države.

Prijelomna godina u njegovoj karijeri bila je 1973. kad je upoznao Đorđa Novkovića s kojim je od tada pa do njegove smrti napisao velik broj hitova.

Prva u nizu uspješnica bila je pjesma “Jesen u vrtu mom” koju je uglazbio upravo Đorđe, a otpjevala Lidija Percan.

“To što ne robuje postojećim pravilima i akademstvu te posjeduje jedan specifičan izraz i šarm ključ je njegovog uspjeha”, rekao je za njega Đorđe Novković.

Osim s Novkovićem, Tarabić je surađivao i s drugim značajnim hrvatskim skladateljima popularne glazbe: Đelom Jusićem, Zrinkom Tutićem i Raymondom Ruićem.

Neki od njegovih najvećih hitova su: “Još i danas teku suze”, “Sve su se laste vratile s juga”, “Huanita”, “Jedan mladić živi sam”, “Tiho, tiho moje srce”.

Njegove stihove pjevali su Mišo Kovač, Tomislav Ivčić, Doris Dragović, Vlado Kalember, Nedžad Salković, Džo Maričić Maki, Dalibor Brun i mnogi drugi.

Samozatajan i neobičan autor, složit će se mnogi, pisao je pjesme u kojima su ljubav, vjera, nada i solidarnost glavne teme.

Njegove pjesme bile su pitke, recitativne, u ritmu prikladnom za zabavnu glazbu, prenosi zagrebački Direktno.hr.

Ljudskost, toplina, iskrenost i nježnost u njegovim stihovima ocrtavali su i karakter ovog velikog tekstopisca i pjesnika čiji će pjesme ostati trajno glazbeno bogatstvo.