Uprava policije Crne Gore saopćila je da će efikasno odgovoriti na sve oblike nasilja u toj zemlji.

Iz Uprave policije su naveli, da su tokom jučerašnjih protesta u Nikšiću i Pljevljima, kako tvrde, efikasnom i profesionalnom reakcijom uspostavili red i mir u veoma kratkom roku. Ističe se i da su zbog protesta u više crnogorskih gradova procesuirana lica koja su se okupljala suprotno naredbama Ministarstva zdravlja i izazvala nerede.

“U Pljevljima i Nikšiću je došlo do incidenata gdje su okupljeni građani policijske službenike brutalno napali bez razloga, zasipajući ih kamenicama, flašama, pirotehničkim sredstvima i drugim predmetima. U ovim neredima povrijeđeno 26 pripadnika Uprave policije od kojih je jedan zadržan na bolničkom liječenju”, navode u Upravi policije Crne Gore.

Kako ističu, policija je prema demonstrantima postupala profesionalno i u skladu sa zakonom. Iz Uprave policije su upozorili i da će odgovorni za organizovanje okupljanja i akteri incidenata biti identifikovani i sprovedeni pred lice pravde.

“Osim toga, građani su oštetiti službena vozila i opremu dok su pojedine grupe izgrednika u Nikšiću uništavale i gradski mobilijar. Policija u Nikšiću je sprovodeći kontrolu aktera protestnih dešavanja pronašla i hladno oružje – sjekiru i nož”, saopšteno je iz Uprave policije.