Kako se lijenost vjekovima dovodi u vezu sa Crnogorcima, etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organizovalo takmičenje u ležanju. Pošto im je ove godine koronavirus poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizovati takmičenje u samoizolaciji.

Svi učesnici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nikuda ne izlaze, te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duvana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

“Hrana će biti zdrava, ništa pakovano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka“, navode organizatori iz etno sela Montenegro.

Pobjednik će dobiti skromnih 300 evra, ali će učesnik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 evra.

Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na “Fejsbuk” stranici organizatora mnogo je onih koji bi “da odmore i da zato budu plaćeni”.

Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara, prenosi Hina.