U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), u Bosni i Hercegovini, zbog čega se saobraća naizmjenično – jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23 do 4.30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj, podsjetili su iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) u izvještaju objavljenom danas u 16.30 sati.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Široki Brijeg-Mostar (na obilaznici oko Širokog Brijega), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banoviča).

Vozačima se savjetuje da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zbog katoličkog Uskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području FBiH.