Disciplinska komisija Serije A odlučila je da utakmicu Juventus – Napoli registruje službenim rezultatom 3:0 za klub iz Torina. Uz to Napoliju je oduzet jedan bod.

Ovo je epilog neodigrane utakmice trećeg kola Serije A, kada Napoli 4. oktobra nije doputovao u Torino, jer je imao dvojicu igrača pozitivnih na COVID-19.

Iz napuljskog kluba su tvrdili da su im lokalne zdravstvene institucije zabranile putovanje te da je iz predostrožnosti cijelom timu naloženo da ide u samoizolaciju.

U obrazloženju odluke Disciplinske komisije navodi se da Napoli nije poštovao protokol za COVID-19 koji su prihvatili svi klubovi prije početka sezone, a prema kojem dva slučaja zaraze koronavirusom ne opravdavaju odustajanje od odigravanja utakmice.

Kao rezultat toga, Napoliju se upisuje poraz od 0:3 u utakmici koja nije odigrana, a uz to im je oduzet jedan bod zbog nedolaska na zakazani susret.

Protokol Serie A sa kojim su se složili svi klubovi i Evropska fudbalska federacija (UEFA) predviđa da sve dok tim ima na raspolaganju 13 igrača, uključujući barem jednog golmana, utakmica se mora igrati.

Napoli ima pravo žalbe na odluku Disciplinske komisije Serije A.